Tuesday, 8 August 2017

6 cara kawal eczema



Thank you to all staff pakar kulit HSAJB yang baik hati semuanya. 5hb sept ambil ubat lagi. Antara ubat eczema yang Diana dapat.





Baru lepas appointment di HSA. Masa teruk jumpa lepas 2 minggu, then sebulan , 3 bulan.. now 6 bulan. Maknanya skin condition kita makin ok lah.


Macammana eczema tu?Gatal, berair. Gatal merenyam wehh... time tak tahun garu kat hujung meja, pembaris or dinding..memang sampai berdarah lah. Sebab tu lah dapat ubat untuk tahan gatal.

Pastu kulit kering, merekah dan pedih. Bila scratch memang sampai berdarah. Eczema ni boleh kata tiada ubat tapi boleh kawal. Kita kena study apa yang boleh trigger eczema kepada kulit kita. Macam Diana seafood so far tak de sangat. Tapi kulit kalah dengan sabun & detergent.

Cara Diana kawal #eczema :

1. Makan guna sudu garfu

Kalau guna tangan, tangan berminyak & jadi gatal. Biarlah orang nak kata apa. Macam mat salleh lah ke apa. Pedih wehhh guna tangan.

2. Elak pegang kain buruk or span cuci pinggan mangkuk.

Biasa diana guna tisu untuk mengelap. Kalau kain buruk kena guna yang baru cuci. Guna berus yang ada pemegang untuk mencuci.



3. Selalu guna moisturizer/lotion

1 hari kena sapu moisturizer/lotion banyak kali untuk elak kulit kering. Selain krim yang hospital bagi, Diana guna jugak bio oil and premium beautiful lotion.



4. Jangan garu

Tapi kalau dah gatal gila merenyam macammana. Diana sapu tempat gatal dgn ais or something yang berangin macam herbal blend shaklee or iv mist. Doktor cakap nak letak krim ubat dalam peti ais pun boleh ... cuma nak sapu tu dia keras sikit. Pakai stokin untuk kawal tangan dari garu tempat yang gatal.

5. Banyakkan makan sayur dan buah.. boleh juga ambil supplement yang ada vitamin c & antioxidant. So far Diana pernah cuba & ok:

BBplus collagen
N'licious
Vivix

6. Jangan guna sabun yang tajam dan kuat... boleh cuba sabun guna yang mild & sesuai untuk kulit sensitif macam marine essence, dove, sebamed, cetaphil.

Ni cara Diana lah .. uolls ada cara lain bolehlah kongsi dengan Diana ya.

Anyone tak tau nak dapatkan PB lotion, marine essence , bbplus collagen & N'licious boleh beli terus dengan Diana 0127404740 .

Monday, 10 July 2017

Kita tengok dia je dapat lebih..

Kita tengok...

Kita tengok sales dia biasa-biasa jer tup tup dapat official announcement sales dia achieve 500,000.

Kita tengok dia tak de pun post apa-apa sangat kat social media tapi hari-hari dia dapat sales dari online.

Kita tengok dia baru je tapi asyik close sales besar-besar.

Kita tengok dia jenis low profile je tapi tiap-tiap bulan ada je yang jadi business partner dia, dropship dia..

Kita tengok dia jual barang yang sama tapi kita yang lagi lama ni sales sendu je

Macam-persoalan kan.. kita tengok...kita tengok..

KENAPA DIA BOLEH DAPAT KITA NI MACAM SUSAH JER NAK DAPAT

Cuba check ni:

Solat fardu
-jaga solat
-solat awal waktu

Solat sunat
-tahajud
-taubat
-dhuha

Baca al-quran setiap hari

Doa dan cara doa yang betul
Zikir setiap hari
-istighfar
-ya wahab, ya razaq, ya fatah, ya ghaniy, ya mughniy
-selawat nabi

Sedekah
-surah al-fatihah utk nabi muhammad, para anbiya dan sahabat nabi, muslimin muslimat, ibu bapa, diri sendiri, pasangan, anak-anak, umat islam
-dengan orang lain kita tak berkira tapi dengan ibu bapa? Dengan adik beradik berkira bukan main?
-mulut pung pang minta team bersedekah tak berkira sedangkan diri sendiri berkira tak perasan
-tetamu itu rezeki, raikan tetamu, jangan rasa menyusahkan bila tetamu datang, jemput tetamu datang rumah kita tapi minta pulak dia bawa macam-macam? Mana keikhlasan kita ni
-jadi tetamu pula janganlah macam-macam jaga adab sebagai tetamu
-jangan pelik even income dia kecil tapi dilimpahi macam-macam rezeki.. kalau kira macam tak cukup sana-sini tapi yang dia dapat lebih dari cukup

Hutang
-hutang itu wajib dibayar
-dalam business jangan biarkan org berhutang dgn kita
-ambil barang dulu bayar nanti eh? Nak amik barang tapi bayar bulan2, ambil bulan ni bayar bulan depan.. pitam seller dengar hohoho
-why not aku bayar bulan2 kat ko cukup duit baru aku amik barang kalau gini ok lagi ye tak?
-pastu yg bagi hutang pulak segan silu nak tuntut hutang..yang berhutang takde rasa malu
-jaga hutang kita.. hutang orang RM3 pun kita tuntut tapi hutang kita kat orang RM30 RM100 RM300 buat-buat tak ingat then suka-suka pulak fikir aku dah tolong dia banyak kira ni upah aku lah tolong dia eh macam tu pulak
-fikir tak kesusahan orang tu macammana?

Business
Impikan business yang besar-besar
Business yang simple dan senang boleh duplicate pun tak mampu buat macammana nak run business besar-besar?
Impikan business yang pulangan besar confirm lah modal pun besar.. ada business modal kecil pulangan besar risiko rendah kenapa tak cuba buat betul-betul?
Buat suka-suka income pun suka-suka..
Adil ke? Business lain sanggup berkorban.. business ni biarlah leader buat semua so macammana awak nak pegang tanggungjawab jadi leader?
Jujur ke dalam business
Social media macammana?
Ilmu business, ilmu produk cukup ke
Leader ajar buat tak?
Leader ajak jumpa asyik tiada masa ada jer alasan nak mengelak.. bila tak berjaya leader jugak yang salah
Leader yang kena cari partner ibarat guru yg cari anak murid
Bila jadi leader jangan pulak bossy & rasa kita ni hebat.. semua orang kena respect aku sebab aku leader tapi jarang sekali nak appreciate usaha team..tak nak cuba memahami team cuma tau team kena capai kpi

Hati?
Kita rasa kita je betul
Then nampak orang lain semua buat salah
Suka putuskan silaturrahim ermmm
Bersih tak hati?
Eleh..dia ada... bolehla
Eleh...sebab aku ni dia..
Eleh eleh ni yang negatif tuuu buang jauh-jauh okay

Visualize
Percaya tak kita boleh capai impian
Apa yang kita nak, jelas ke?

Instagram
-followers lebih 1000
-posting setiap hari?
-posting balance life dengan business
-hashtag sesuai #
-link dgn facebook
-hard sell sangat ke
-copywriting macammana
-ilmu cukup?

Dapat sesuatu? Kalau diana silap tegur ya. Maaf atas segala kekurangan.. Jangan segan-segan contact Diana 0127404740 ya

Thursday, 1 June 2017

Tip sihat dan bertenaga di bulan Ramadhan

KEKAL BERTENAGA DI BULAN PUASA



Ni antara tips untuk amalkan ketika PUASA

Ambil air kosong yang mencukupi.
Macammana nak minum air kosong banyak2 di bulan puasa?


Tak susah rupanya kan nak minum 8 gelas air kosong sehari di bulan puasa.

Selain itu juga masa sahur boleh amalkan susu, oat dan kurma. Uolls pun boleh amalkan supplement di bawah ni untuk kesihatan dan tenaga.


 1. Minum 1-2 sachets MIN KAFFE masa bersahur dan berbuka bersama 3 biji kurma.




2. SHAKE ME minuman protein yang membantu menahan rasa lapar sampai ke petang.



3. Masa berbuka confirm makan macam-macam kan? Jadi selepas makan, minum segelas BV ALFALFA sebagai pengganti jus untuk singkirkan kolestrol & beri tenaga untuk solat terawih.



4. NLICIOUS pula mengandungi enzim untuk menguraikan makanan dan membantu penghadaman.





5. Ambil GARLIC 2 biji sebelum tidur. Dapat buang angin especially bila berpuasa & for those senang kena gastrik.



Produk berkhasiat ni bagus untuk kesihatan & untuk kekalkan kecergasan badan. Tak adalah nanti masa Ramadhan kita lemau jer. Sambil tu dapat turunkan berat juga. Badan pun lebih sihat.

Selamat mencuba & if rasa tips ini berguna, selamat share dengan kawan-kawan & family pula 😊. Uolls boleh dapatkan produk ni dengan harga istimewa daripada Diana ya. Jangan lupa pm Diana di nombor 0127404740

Selain daripada supplement uolls jangan pula tak pakai Premium Beautiful tau.



Perut dan pinggang rasa disokong. Dapat kurangkan masalah angin dan gastrik. Bila pakai PB ni takde lah rasa perut bergegar bila berjalan or perut melimpah time duduk.

PB pun bagus tau untuk bantu betulkan postur badan. Ramai bagi feedback sakit pinggang dan sakit belakang berkurang.

Ada yang turun berat bila work out tapi badan tak firm & still gelebeh. So sarung 1 set PB untuk kemaskan badan.

Tengok je perubahan Yana ni konsisten pakai PB disamping work out. Beliau pun amalkan minuman protein #ShakeMe .


Bila berat badan turun, masalah sakit kaki pun berkurang. Plus nampak awet muda & tampil bergaya.

Jomla pakai sekarang!
✔Raya nanti badan dah cantik. Boleh bergaya dengan baju #rtw. Cantik je terletak.
✔Membantu mengurangkan rasa lapar ketika #berpuasa.
✔Melancarkan aliran darah, menstabilkan hormon.
✔Banyak benefits #premiumbeautiful ni. Sebab tu yang selim melim macam kakak pun pakai PB. Boleh pakai #pbelegance
✔Beli sekarang ada promo. Jimat RM600-RM1500!!
✔Boleh dapat peluang ganda income.
✔Meh whatsapp laju2 & book appointment.

Eh kejap ..uolls ada beli tak majalah intrend keluaran May 2017? Perasan kan ada entry yang citer pasal Sahajidah Hai-O & designer Rizman Ruzaini.





Tengok orang pakai lawo pulak orang pakai hijab essential #infenencexRR ni especially yang warna2 pastel ni.

Dapat free brooch exclusive designer #rizmanruzaini lagi

Kita pilih colour dulu.. uolls jom pilih jugak. Tudung raya belum ada lagi kan? Kan? Harga affordable dalam RM179 jeeee. Berkenan pm hakak kawasan ya. Uolls pun boleh dapat FREE tau dengan setiap pembelian 1 set premium beautiful. Iyer percuma sayang. Contact Diana 0127404740 sekarang ya !