Thursday, 1 June 2017

Tip sihat dan bertenaga di bulan Ramadhan

KEKAL BERTENAGA DI BULAN PUASA



Ni antara tips untuk amalkan ketika PUASA

Ambil air kosong yang mencukupi.
Macammana nak minum air kosong banyak2 di bulan puasa?


Tak susah rupanya kan nak minum 8 gelas air kosong sehari di bulan puasa.

Selain itu juga masa sahur boleh amalkan susu, oat dan kurma. Uolls pun boleh amalkan supplement di bawah ni untuk kesihatan dan tenaga.


 1. Minum 1-2 sachets MIN KAFFE masa bersahur dan berbuka bersama 3 biji kurma.




2. SHAKE ME minuman protein yang membantu menahan rasa lapar sampai ke petang.



3. Masa berbuka confirm makan macam-macam kan? Jadi selepas makan, minum segelas BV ALFALFA sebagai pengganti jus untuk singkirkan kolestrol & beri tenaga untuk solat terawih.



4. NLICIOUS pula mengandungi enzim untuk menguraikan makanan dan membantu penghadaman.





5. Ambil GARLIC 2 biji sebelum tidur. Dapat buang angin especially bila berpuasa & for those senang kena gastrik.



Produk berkhasiat ni bagus untuk kesihatan & untuk kekalkan kecergasan badan. Tak adalah nanti masa Ramadhan kita lemau jer. Sambil tu dapat turunkan berat juga. Badan pun lebih sihat.

Selamat mencuba & if rasa tips ini berguna, selamat share dengan kawan-kawan & family pula 😊. Uolls boleh dapatkan produk ni dengan harga istimewa daripada Diana ya. Jangan lupa pm Diana di nombor 0127404740

Selain daripada supplement uolls jangan pula tak pakai Premium Beautiful tau.



Perut dan pinggang rasa disokong. Dapat kurangkan masalah angin dan gastrik. Bila pakai PB ni takde lah rasa perut bergegar bila berjalan or perut melimpah time duduk.

PB pun bagus tau untuk bantu betulkan postur badan. Ramai bagi feedback sakit pinggang dan sakit belakang berkurang.

Ada yang turun berat bila work out tapi badan tak firm & still gelebeh. So sarung 1 set PB untuk kemaskan badan.

Tengok je perubahan Yana ni konsisten pakai PB disamping work out. Beliau pun amalkan minuman protein #ShakeMe .


Bila berat badan turun, masalah sakit kaki pun berkurang. Plus nampak awet muda & tampil bergaya.

Jomla pakai sekarang!
✔Raya nanti badan dah cantik. Boleh bergaya dengan baju #rtw. Cantik je terletak.
✔Membantu mengurangkan rasa lapar ketika #berpuasa.
✔Melancarkan aliran darah, menstabilkan hormon.
✔Banyak benefits #premiumbeautiful ni. Sebab tu yang selim melim macam kakak pun pakai PB. Boleh pakai #pbelegance
✔Beli sekarang ada promo. Jimat RM600-RM1500!!
✔Boleh dapat peluang ganda income.
✔Meh whatsapp laju2 & book appointment.

Eh kejap ..uolls ada beli tak majalah intrend keluaran May 2017? Perasan kan ada entry yang citer pasal Sahajidah Hai-O & designer Rizman Ruzaini.





Tengok orang pakai lawo pulak orang pakai hijab essential #infenencexRR ni especially yang warna2 pastel ni.

Dapat free brooch exclusive designer #rizmanruzaini lagi

Kita pilih colour dulu.. uolls jom pilih jugak. Tudung raya belum ada lagi kan? Kan? Harga affordable dalam RM179 jeeee. Berkenan pm hakak kawasan ya. Uolls pun boleh dapat FREE tau dengan setiap pembelian 1 set premium beautiful. Iyer percuma sayang. Contact Diana 0127404740 sekarang ya !


Wednesday, 22 March 2017

Idea untuk tema dinner: The Great Gatsby



Bila dinner je macam2 tema penganjur keluarkan. Bulan April ni Diana akan ke Diamond Night dengan temanya The Great Gatsby. Diamond Night ni untuk meraikan usahawan SHOM yang capai pangkat Diamond Sales Manager (sales RM180,000) , Double Diamond Manager (sales RM720,000) dan tabung kereta. Ramai yg pening nak carik baju kan. The Great Gatsby tu temanya macammana?


Ikut wikipedia gitulah . The Great Gatsby telah difilemkan pada tahun 2013 lakonan Leonardo DiCaprio.

Gatsby ni seorang lelaki jutawan rupanya sekitar tahun 1920an. 


Kalau wanita dress nya lebih loose , material fabrik jenis sequin, lace or glitter concept. Ada aksesori kepala. Ada jugak yang pakai glove or cape.




Loose Lace Dress

Yang bawah ni jenis cape ada yang boleh tanggal, ada yang memang siap jahit dengan dress.



Cape bulu, headband & aksesori tangan


Glitter loose dress penuh perincian labuci.


Lace dress, headband and rantai manik

 Untuk muslimah bertudung boleh cuba gaya di bawah ni.



Idea dress untuk muslimah

Kasut tak kisah sangat yang penting glam 

Kasut era 1920-an



Kasut ni cantikkan?

Untuk lelaki boleh pakai blazer, hat & bow tie



Dah dapat idea? Cecepat tempah dress okay ;)

Nak share dress yang Diana pakai. Diana pakai gold & black.





Wednesday, 1 March 2017

SAKIT JANTUNG: Ketahui punca, simptom dan cara menjaga kesihatan jantung

Assalamualaikum W.B.T

Semoga yg membaca dapat ilmu yg bermanfaat.

Perkongsian dari :-

DR.SHIMA MAT SAAD

Bagaimana Menjaga Kesihatan Jantung?

Bila seseorang sakit dada saja, the only thing yang selalu datang dalam kepala adalah sakit jantung, heart attack. Even saya sebagai doktor pun, bila pesakit datang dengan complaint sakit dada, perkara yang saya tidak mahu miss adalah serangan jantung. Jadi most doktor akan buat pemeriksaan ECG (electrocardiogram).

Tapi pesakit juga perlu tahu ada  organ lain yang ada di dada yang boleh menyebakan rasa tidak selesa pada kawasan tersebut.

Siapa yang berisiko tinggi untuk dapat masalah jantung

* Lelaki
* Berumur 50 tahun ke atas
* Yang mempunyai masalah darah tinggi, kencing manis, atau kolesterol tinggi
* Obese
* Merokok
* Mempunyai sejarah keluarga serangan jantung

Bagaimana simptom simptom typical serangan jantung (yang sering diberitahu oleh patient)
- sakit dada, rasa ketat
- berpeluh
- susah bernafas
- rasa sampai ke rahang gigi atau belakang atau ke lengan kiri

Ada juga pesakit yang mendapat serangan jantung yang silent contohnya pesakit kencing manis. Boleh tiba-tiba saja dapat massive heart attack. Terus collapse.

Saya terbaca satu artikel dari utusan, 3/8/16. Pakar jantung dari IJN mengesyorkan supaya mereka yang berumur 35tahun ke atas membuat pemeriksaan kesihatan jantung. Yang sekarang ni dok buat banyak medical check up above 40 untuk penjawat awam. Pemeriksaan jantung ini termasuk ECG dan exercise stress test.

Menurut berita, sebanyak 25 peratus atau 8 juta rakyat Malaysia terdedah kepada risiko penyakit jantung dengan peningkatan 5% setiap tahun. Sekarang penyakit jantung menyebabkan utama kematian dalam kalangan wanita.

Pakar jantung sendiri berkata ramai yang menganggap amalan gaya hidup sihat itu satu yang klise sedangkan itulah yang memainkan peranan penting untuk kesihatan jantung.

👩🏼‍⚕Antara saranan yang diberikan
🚩bersenam 3-5 kali seminggu selama 30minit
🚩berhenti merokok
🚩kurangkan makanan berkalori tinggi dan berminyak

👩🏼‍⚕Saya ingin tambah sikit, untuk menjaga kesihatan jantung boleh ambil
🚩Salmon Omega Complex
🚩CoQ10
🚩Garlic Licorie
🚩CH Balance


Info celgynic gold Klik Sini



Bagaimana nak dapatkan supplement Garlic tablet Klik Sini

👩🏼‍⚕Pengambilan vitamin vitamin bersesuaian adalah langkah mengisi jurang pemakanan (nutritional gap) dan sebagai langkah pencegahan.

👩🏼‍⚕Mencegah itu lebih baik dari merawat
👩🏼‍⚕Kesihatan umpama sahabat. DiHARGAI  hanya apabila sudah PERGI.