Wednesday, 22 March 2017

Idea untuk tema dinner: The Great Gatsby



Bila dinner je macam2 tema penganjur keluarkan. Bulan April ni Diana akan ke Diamond Night dengan temanya The Great Gatsby. Diamond Night ni untuk meraikan usahawan SHOM yang capai pangkat Diamond Sales Manager (sales RM180,000) , Double Diamond Manager (sales RM720,000) dan tabung kereta. Ramai yg pening nak carik baju kan. The Great Gatsby tu temanya macammana?


Ikut wikipedia gitulah . The Great Gatsby telah difilemkan pada tahun 2013 lakonan Leonardo DiCaprio.

Gatsby ni seorang lelaki jutawan rupanya sekitar tahun 1920an. 


Kalau wanita dress nya lebih loose , material fabrik jenis sequin, lace or glitter concept. Ada aksesori kepala. Ada jugak yang pakai glove or cape.




Loose Lace Dress

Yang bawah ni jenis cape ada yang boleh tanggal, ada yang memang siap jahit dengan dress.



Cape bulu, headband & aksesori tangan


Glitter loose dress penuh perincian labuci.


Lace dress, headband and rantai manik

 Untuk muslimah bertudung boleh cuba gaya di bawah ni.



Idea dress untuk muslimah

Kasut tak kisah sangat yang penting glam 

Kasut era 1920-an



Kasut ni cantikkan?

Untuk lelaki boleh pakai blazer, hat & bow tie



Dah dapat idea? Cecepat tempah dress okay ;)

Nak share dress yang Diana pakai. Diana pakai gold & black.





Wednesday, 1 March 2017

SAKIT JANTUNG: Ketahui punca, simptom dan cara menjaga kesihatan jantung

Assalamualaikum W.B.T

Semoga yg membaca dapat ilmu yg bermanfaat.

Perkongsian dari :-

DR.SHIMA MAT SAAD

Bagaimana Menjaga Kesihatan Jantung?

Bila seseorang sakit dada saja, the only thing yang selalu datang dalam kepala adalah sakit jantung, heart attack. Even saya sebagai doktor pun, bila pesakit datang dengan complaint sakit dada, perkara yang saya tidak mahu miss adalah serangan jantung. Jadi most doktor akan buat pemeriksaan ECG (electrocardiogram).

Tapi pesakit juga perlu tahu ada  organ lain yang ada di dada yang boleh menyebakan rasa tidak selesa pada kawasan tersebut.

Siapa yang berisiko tinggi untuk dapat masalah jantung

* Lelaki
* Berumur 50 tahun ke atas
* Yang mempunyai masalah darah tinggi, kencing manis, atau kolesterol tinggi
* Obese
* Merokok
* Mempunyai sejarah keluarga serangan jantung

Bagaimana simptom simptom typical serangan jantung (yang sering diberitahu oleh patient)
- sakit dada, rasa ketat
- berpeluh
- susah bernafas
- rasa sampai ke rahang gigi atau belakang atau ke lengan kiri

Ada juga pesakit yang mendapat serangan jantung yang silent contohnya pesakit kencing manis. Boleh tiba-tiba saja dapat massive heart attack. Terus collapse.

Saya terbaca satu artikel dari utusan, 3/8/16. Pakar jantung dari IJN mengesyorkan supaya mereka yang berumur 35tahun ke atas membuat pemeriksaan kesihatan jantung. Yang sekarang ni dok buat banyak medical check up above 40 untuk penjawat awam. Pemeriksaan jantung ini termasuk ECG dan exercise stress test.

Menurut berita, sebanyak 25 peratus atau 8 juta rakyat Malaysia terdedah kepada risiko penyakit jantung dengan peningkatan 5% setiap tahun. Sekarang penyakit jantung menyebabkan utama kematian dalam kalangan wanita.

Pakar jantung sendiri berkata ramai yang menganggap amalan gaya hidup sihat itu satu yang klise sedangkan itulah yang memainkan peranan penting untuk kesihatan jantung.

👩🏼‍⚕Antara saranan yang diberikan
🚩bersenam 3-5 kali seminggu selama 30minit
🚩berhenti merokok
🚩kurangkan makanan berkalori tinggi dan berminyak

👩🏼‍⚕Saya ingin tambah sikit, untuk menjaga kesihatan jantung boleh ambil
🚩Salmon Omega Complex
🚩CoQ10
🚩Garlic Licorie
🚩CH Balance


Info celgynic gold Klik Sini



Bagaimana nak dapatkan supplement Garlic tablet Klik Sini

👩🏼‍⚕Pengambilan vitamin vitamin bersesuaian adalah langkah mengisi jurang pemakanan (nutritional gap) dan sebagai langkah pencegahan.

👩🏼‍⚕Mencegah itu lebih baik dari merawat
👩🏼‍⚕Kesihatan umpama sahabat. DiHARGAI  hanya apabila sudah PERGI.

Friday, 3 February 2017

Tip Kurus : nak turunkan berat mesti buat 9 benda ni

Hai all!

Siapa nak tip kurus atau turun berat??

Boleh amalkan tip ni

✔Jgn skip breakfast.. breakfast like a king gituuu..bila breakfast + lunch terus uolls tend untuk makan lebih banyak drpd yg sepatutnya

✔Kurangkan portion nasi/karbo (nasi segenggam sajer)

✔Lebih baik makan selalu dengan kuantiti sedikit berbanding makan sekali dalam kuantiti yang banyak

✔Boleh ambil lauk banyak (protein/ vege lebih xpe)

✔periksa kandungan gula dalam makanan..kurangkan manis dalam makanan lebihkan manis dalam senyuman gituuu

✔Kena byk minum plain water

✔kurangkan makanan berminyak/bergoreng

✔jangan lupa bersenam

✔Ambil dinner before pukul7pm (boleh ganti dgn 1 sachet shake me)



Pernah dengar produk Shake Me daripada Sahajidah Haio? 



Walaupun baru, kita received very good feedback. Memang bantu untuk uolls lose weight.







Pakai Premium Beautiful dan ambil Shake Me hasilnya memang wow macam Yana ni !

✔Shake me bantu pembakaran lemak. Adayang makan macam biasa just ganti dinner dengan Shake Me pun boleh turun 1kg/week. If u disiplin + work out lagi senang nak turun berat.

✔Shake me ni sejenis protein... so jangan bancuh dengan air panas, guna air sejuk shake2 je uolls..

Jom uolls kita shake shake ajer. Actually banyak khasiat protein


Ibu menyusu yang nak tambah susu badan pada masa yang sama nak kurus haa boleh try Shake Me



Best kan sambil nak kurus kulit kita pun makin cantik plus bagus untuk kesihatan kita. Bila minum tak rasa lapar, rasa bertenaga. Rasa macammana? For ke rasa soya + vanilla. Guna air sejuk lagi sedap.


Harga 1 box RM118 (20 sachets) Diana bg offer FREE postage .
Trial pack RM35 sajer termasuk pos.

Harga premium beautiful contact Diana untuk ketahui size dan harga premium beautiful anda!

Cecepats tau contact Diana 0127404740

Love,

Diana Hassan

#TheDiamondCircle #dianajual #health #beauty #tipkurus