Garam biasa tinggi kandungan natrium atau sodium. Seseorang yang mengambil makanan tinggi natrium seperti nasi goreng, ayam goreng dan keropok ikan berisiko untuk menghidap sakit darah tinggi seterusnya berisiko mendapat serangan jantung dan strok.
Walaubagaimana pun, badan kita memerlukan garam (mineral) bukan sodium untuk kekal sihat.
Garam biasa yang digunakan sangat tinggi kandungan natrium (sodium). Garam biasa bersifat asid. Begitu juga dengan makanan yang kita makan tinggi asid. Asidosis punca pelbagai penyakit.
Pilihan alternatif yang lebih sihat ialah garam buluh. Garam buluh rendah kandungan natrium. Tinggi mineral especially magnesium.
Fungsi garam buluh:
✔Antioksida
Melambatkan penuaan dan melawan radikel bebas penyebab kanser
✔Bersifat alkali meneutralkan asid berlebihan dalam badan
✔Fungsi detox
membuang racun dalam badan
mencuci usus
Membantu penyerapan nutrien
Perbezaan antara garam buluh dan garam biasa
Garam biasa bersifat asidik tetapi garam buluh bersifat alkali. Acidosis punca pelbagai penyakit seperti gout, kerosakan gigi, elergik dan lain-lain.
Keratan akhbar Harian Metro 👆
Penyakit berpunca dari asidosis
FAQ garam buluh (sumber website Hai-O Marketing) 👇
Garam buluh terdiri daripada 2 jenis:
✔Garam buluh premier drink
✔Garam buluh cooking salt
Cara pemprosesan untuk kedua2 nya adalah sama cuma garam buluh premier drink pembakaran dengan pokok pine di dalam buluh ditutup dengan tanah liat diproses ulangan 9x manakala garam buluh cooking salt 6x.
Garam buluh tinggi magnesium dan baik untuk kesihatan kita (kesihatan tulang, kencing manis, merawat migrain)😊. Khasiat magnesium 👇
Khasiat garam buluh 👇
Healing crisis garam buluh
Garam buluh juga terdapat dalam marine essence series dan mineral coffee
Untuk dapatkan garam buluh boleh contact Diana
H/P:0127404740
IG:@dianahassan1211
FB:Premium Beautiful Expert by Diana Hassan
Harga retail :
Garam buluh cooking salt RM58
Garam buluh premier drink RM140 (40 sachets)
No comments:
Post a Comment